دندون ها یکی از بزرگترین دارایی های ما هستند که باید همیشه از آن ها به بهترین شکل مراقبت کنیم تا مطمئن باشیم از هر لحاظی در شرایط خوبی قرار دارند. سلامتی دندان ها و ادامه عملکردشان برای سلامتی عمومی و طول عمر شما لازم و ضروری است. بنابراین هرچیزی مانند پوسیدگی و سوراخ شدن دندان میتواند سلامتی شما را مستقیما به خطر بی اندازد. ما در این سری از مقالات دندانه قصد داریم نکاتی درباره پیشگیری از پوسیدگی دندان ها به شما ارائه دهیم. زیرا یکی از رایجترین شکایات مراجعان ما پوسیدگی دندان و یا ایجاد حفره در سطح دندان ها است. با عمل کردن به این نکات و توصیه ها دندان سوراخ شده ای نخواهید داشت و سلامتی عمومی بدن خود را افزایش می دهید.
یکی از مهمترین مولفه ها یا اصول های دندانپزشکی پیشگیرانه مسواک زدن است. ما باید بعد از هر وعده غذایی (با فاصله یک ساعته بعد از غذا) مسواک بزنیم. اما همیشه نمیتوان بعد از غذا مسواک زد. تکلیف چیست؟ دندانپزشکان حوزه پیشگیری معتقدند که اگر نمیتوانید بعد از غذا مسواک بزنید، دست کم روزی 2 بار این کار را انجام دهید. با اینکار شما میتوانید اولین و مهمترین قدم در پیشگیری از پوسیدگی دندان و ایجاد سوراخ دندان را بگیرید. بهترین زمان برای مسواک زدن، آخر شب و قبل از خوابیدن و همچنین در ابتدای صبح است. در این دو موقعیت معمولا هیچ کار دیگری نیست که مانع از مسواک زدن شما شود.
اگر برایتان مقدور است بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید اگر نه همان دو بار در روز حتما مسواک بزنید.
در انتخاب نوع خمیر دندان خود توجه داشته باشید و تنها از خمیر دندان هایی استفاده کنید که حاوی فلوراید هستند. زیرا این ماده باعث تقویت مینای دندان و پیشگیری از پوسیدگی دندان می شود.
مسواک زدن خیلی مهم است و همه اهمیت آن را در پیشگیری از بیماری های دهان و دندان میدانیم. اما ثابت شده که استفاده از مسواک به تنهایی نمیتواند ضامن پیشگیری از سوراخ شدن و ایجاد پوسیدگی دندان شود. چرا؟ چون اعتقاد بر این است که مسواک زدن تنها 60 تا 65 درصد سطح دندان ها را تمیز میکند و آن 35 تا 40 درصد باقی مانده در لابه لای دندان ها است که اساسا با مسواک قابل تمیز شدن نیست. چاره کار چیست؟ استفاده از نخ دندان میتواند 40 درصد دیگر دندان ها را تمیز کند و به راحتی در پیشگیری از پوسیدگی دندان به شما کمک میکند.
برای اینکه بتوانید با حداکثر توان در پیشگیری از مشکلات دندان اقدام کنید حتما از نخ دندان های باکیفیت و استاندارد که توسط دندانپزشکان پیشگیری مورد تایید هستند استفاده کنید.
چیزی که بسیاری از مردم هنوز آن را درک نکرده اند و تقریبا به آن اعتقادی ندارند مراجعه منظم به دندانپزشک است. باور کنید مراجعه به یک مطب دندانپزشکی جز سود و منفعت برایتان هیچ ضرری ندارد. با مراجعه به دندانپزشک اگر مشکلی داشته باشید سریع تشخیص داده میشود و با کمترین هزینه برطرف میشود. اما اگر مکررا مراجعه نکنید مشکلات ریز دندان بزرگ شده و باید برای برطرف کردن آن هم زمان زیادی اختصاص دهید و هم پول بیشتری هزینه کنید.
متخصصان دندانپزشکی توصیه میکنند برای پیشگیری از سوراخ شدن دندان ها و جلوگیری از پوسیدگی دندان اگر برایتان مقدور است سالی دو بار به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید. اگر نمیتوانید (که حتما میتوانید) به جای هر 6 ماه یکبار دست کم سالی یکبار حتما به یک دندانپزشک خوب سر بزنید.
3 مورد بالا میتوانند نقش بسیار پررنگ و موثری در پیشگیری از پوسیدگی دندان عقل و سایر دندان ها داشته باشند. نه تنها سوراخ دندان بلکه سایر مشکلات با رعایت 3 نکته بالا به راحتی قابل پیشگیری هستند. چهارمین مولفه و فاکتور موثر برای پیشگیری از پوسیدگی دندان توجه کردن به چیزهایی است که میخورید و مینوشید.
برخی از غذاهای میتوانند ذاتا به دندانها آسیب ببزنند. غذاهایی که سرشار از قند و کربوهیدارت ها هستند و میتوانند به دندان ها بچسپند را کنار بگذارید و در عوض به خوردن غذاها و نوشیدنی های حاوی کلسیم و آن هایی که برای دندان ضرری ندارند رو بیاورید. شما لازم نیست که از خوردن مواد غذایی شیرین به طور کامل اجتناب کنید بلکه باید مصرف آن ها را کاهش دهید و بعد از مصرف آن ها حتما دهان خود را شستشو دهید و سایر نکات پیشگیرانه را رعایت کنید.
اگر می خواهید یاد بگیرید که چگونه به پیشگیری از سوراخ شدن دندان ها و جلوگیری از پوسیدگی دندان اقدام کنید راه حل های زیادی پیش روی شما است که ما حداقل 4 مورد آن را در این مقاله ذکر کردیم. از میان همه این موارد که میتوانند نقش بازدارنده و پیشگیرانه داشته باشند به نظر میرسد مهمترین عامل مراجعه به دندانپزشکان است.
بیشتر بخوانید:
به طور خلاصه 4 مورد زیر میتوانند در پیشگیری از پوسیدگی دندان یا سوراخ دندان به شما کمک کنند:
با خمیر دندان حاوی فلوراید روزانه 2 بار دندان های خود را مسواک بزنید و از نخ دندان هم استفاده کنید. سالانه دو بار به مراکز دندانپزشکی مراجعه کنید. رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
مواد غذایی حاوی فیبر مانند انواع میوه و سبزیجات (مثل هویج، سیب)، غذاهای سرشار از کلسیم، آدامس های بدون قند و نوشیدن مقدار زیاد آب از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند.
برای پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان از همان نوزادی نسبت به بهداشت دهان و دندان کودکتان حساس باشید. در صورتی که لکه یا تغییر رنگی روی دندان های شیری کودک مشاهده کردید سریعا به دندانپزشکی مراجعه کنید.
عدم درمان پوسیدگی دندان باعث پیشرفت پوسیدگی و درگیری عصب دندان می شود که افزایش خطر شکستن دندان، آبسه دندان، عفونت دندان و … را در پی دارد.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید