این روزها باید بیشتر از هر زمان دیگری #در_خانه_بمانیم و رفت و آمد در سطح شهرها (مخصوصا در مراکز درمانی و دندانپزشکی) را کم کنیم. زیرا بیشترین مراکز تجمع افراد بیمار و آلوده مراکز درمانی هستند. و حتی اگر بیمار نباشیم ممکن است در این مراکز به صورت ناخواسته به ویروس آلوده شویم (و یا) اگر علائم خفیفی داریم، شدت علائم بیشتر شود. بنابراین حضور بی مورد و یا غیرضروری خود را مخصوصا به مراکز درمانی و دندانپزشکی کاهش دهید. که اگر چنین نکنید، با جان خود بازی می کنید. اگر همچنان قانع نشدید که کرونا شوخی بردار نیست و بدون رعایت نکات لازم چه بلاهایی می تواند سرمان بیاورد، پیشنهاد می کنیم یک نگاه عمیق به تازه ترین آمار و ارقام تلفات کرونا در جهان و ایران بیاندازید.
[cov2019]
دندانه به عنوان یک سایت دندانپزشکی تخصصی در این روزهای خطرناک کرونایی برای به حداقل رساندن مراجعات غیرضروری مراجعان و بیماران به کلینیک های دندانپزشکی این مقاله را آماده کرده است. در این مقاله ما به شما میگوییم که در چه مواردی اصلا لازم نیست به دندانپزشک مراجعه کنید و چه وقت و با چه شرایطی می توانید به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید. همچنین با خواندن این مقاله یاد میگیرید که برخی از مشکلات دندانپزشکی را طی دوره کرونا به تنهایی در خانه مدیریت کنید. و در انتها نیز نکاتی برای مراجعه به مراکز درمانی و دندانپزشکی برای شما کاربران گرامی آماده شده است که میتواند به مصون ماندتان از کرونا کمک کند.
بعضی از روشهای دندانپزشکی غیر اضطراری یا غیراورژانسی هستند. بعضی وقتها به این روشها، انتخابی یا الکتیو نیز گفته میشود. یعنی ما خودمان انتخاب میکنیم که برای هدفی جز درمان، به مطب دندانپزشکی مراجعه کنیم و از دندانپزشکی درخواست خدمات میکنیم. هدف از انجام این روشها، درمانی نیست و اگر انجام داده نشوند آسیبی به سلامتی ما وارد نمیشود.
بنابراین ما میتوانیم آن ها را حتی در شرایط عادی (و غیر کرونا یا اپیدمی های مشابه) به چند روز یا حتی چند ماه دیگر موکول کنیم. به عنوان مثال موارد زیر که همگی در حیطه دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی دسته بندی میشوند امورات دندانپزشکی غیر اورژانسی هستند که هیچ لزومی ندارد در طی همه گیری کرونا بابت آن ها به مطب دندانپزشکی مراجعه کنیم و جان خود را به خطر بی اندازیم:
به جز موارد ذکر شده، شرایط و موقعیت های زیر نیز جزء امورات غیر اورژانسی دندانپزشکی محسوب می شوند که می توانید آن ها را به بعد از پیک کرونا و یا حتی زمانی که واکسن تولید شود موکول کنید:
تا زمانی که یک مساله دندانپزشکی باعث به خطر افتادن سلامتی ما نشود، غیر اورژانسی محسوب میشود. اما زمانی که یک مشکل در خصوص دهان و دندان شما کاملا جنبه درمانی داشته باشد و درمان نکردن آن یا به تاخیر انداختن آن به هر نحوی به سلامتی و یا حیات شما آسیب بزن، اورژانسی است و نیازمند مداخله مستقیم دندانپزشکی است. برای مثال موارد زیر همگی جزء اورژانس های دندانپزشکی هستند که باید حتی در دوره کرونا سریعا به آن ها رسیدگی کرد و یا دست کم با روش هایی آن ها را در خانه تا هنگام مراجعه به دندانپزک مدیریت کرد:
اگر مورد اورژانسی برایتان پیش آمده به طوری که در خانه نمیتوانید آن را مدیریت کنید بهتر است که قبل و حین مراجعه به مطب دندانپزشکی شبانه روزی به نکات زیر توجه کنید.
تمام مطب ها و کیلینیک های دندانپزشکی در سطح جهان و مخصوصا ایران زمانی اجازه فعالیت دارند که تمامی پروتکل های بهداشتی را رعیات کنند. دندانپزشکان و پزسنل کلینیک های دندانپزشکی موظفند برای حفظ سلامتی خود و مراجعانشان موارد زیر را انجام دهند. چنانچه هر کدام از موارد یاد شده نقض شود جان مراجعان به خطر خواهد افتاد:
قبل از مراجعه به مطب حتما هرگونه علائم خود را به منشی مطب اعلام کنید. اگر مشکل شما اورژانسی و جدی باشد و شما علائم داشته باشید، دندانپزشک حق دارد که موضوع را بداند تا با احتیاط بیشتری به مشکل شما رسیدگی کند. اطلاع رسانی درباره اینکه کرونا دارید باعث میشود که دندانپزشک ابزار دندانپزشکی را به صوت ایمن ضدعفونی و استریل کند تا بیماران دیگر به کرونا آلوده نشوند. اما اگر علائمتان جزئی است دندانپزشک ممکن است قرار ملاقات شما را کنسل کرده و بعد از بهبودی شما را ویزیت کند.
ما در ادامه مشکلات شایع دهان و دندان که ممکن است اورژانسی باشد یا (نباشد) را مورد بررسی قرار داده ایم. شما میتوانید با دنبال کردن توصیه های لازم که در ادامه میخوانید مشکل خود را تا حدودی در خانه به صورت موقت برطرف کنید. اگر از کرونا هراس دارید میتوانید و نمیخواهید فعلا به مطب دندانپزشک مراجعه کنید، ادامه مقاله را بخوانید و مشکلات خود را در خانه مدیریت کنید تا در اولین فرصت به کلینیک مراجعه کنید.
اگر دندان شما به شدت به گرما یا سرما حساس باشد، این موضوع ممکن است نشانه پوسیدگی دندان باشد و آنتی بیوتیک ها به بهبود درد آن کمکی نمی کنند. اگر پوسیدگی شدید است تا قبل از مراجعه به مطب دندانپزشک اقدامات زیر را در خانه انجام دهید:
اگرچه ممکن است دردنام باشند، اما بیشتر زخم های دهان شامل آفت ها در طی 7-10 روز بهبود می یابند. اما اگر ضایعات یا زخم هایی در داخل دهان شما باشد که بیش از 3 هفته هنوز درمان نشده اند و پابرجا هستند حتما به یک پزشک یا زنگ بزنید. در غیر این صورت اقدامات خانگی زیر را در نظر بگیرید:
در صورت نیاز به مراجعه به مطب دندانپزشکی حتما موارد زیر را در نظر بگیرید:
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.