یکی از دلایل اصلی مراجعه افراد به کلینیک های دندانپزشکی؛ پر کردن دندان یا همان ترمیم دندان است. به همین دلیل ما قصد در این در این مقاله از دندانه به بررسی اینکه ترمیم دندان چیست، هزینه پر کردن دندان در سال 1402 چقدر است و روش های کاهش هزینه صحبت کنیم.
به مراحلی که دندانپزشک برای از بین بردن پوسیدگی دندان و پر کردن آن با مواد پرکننده مانند کامپوزیت، آمالگام و … طی می کند ترمیم دندان یا پرکردن دندان گفته می شود. در برخی مواقع شدت پوسیدگی دندان به قدری زیاد است که علاوه بر ترمیم نیاز به بازسازی با مواد مخصوص یا همان بیلداپ است.
در صورت شرایط زیر شما نیاز به پرکردن دندان دارید:
زمانی که برای پرکردن دندان به مطب متخصص دندانپزشکی مراجعه می کنید ابتدا پزشک محل دقیق پوسیدگی و عمق پوسیدگی را بررسی می کند.
سپس دندانپزشک قسمتی از دندان که دچار پوسیدگی شده است را با دریل و مته های مخصوص دندانپزشکی می تراشد. سپس مواد پر کننده ای مانند کامپوزیت یا آمالگام را داخل حفره پر می کند. بسته به اینکه محل پوسیدگی دندان و شدت آن چقدر است؛ چندین نوع ترمیم پوسیدگی وجود دارد.
در ادامه هزینه پر کردن دندان 1402 با مواد مختلف را اعلام خواهیم کرد:
نوع ترمیم | هزینه به تومان |
---|---|
قیمت پر کردن دندان با آمالگام پنج یا یک سطحی | 700 هزار |
هزینه پرکردن دندان با آمالگام دو سطحی | 800 هزار |
هزینه پرکردن دندان با آمالگام سه سطحی | 950 هزار |
قیمت پر کردن دندان با کامپوزیت پنج یا یک سطحی | 950 هزار |
هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت دو سطحی کلاس سه | 1 میلیون و 50 هزار |
هزینه پرکردن دندان با کامپوزیت سه سطحی یا کلاس چهار | 2 میلیون |
ترمیم بیلداپ با آمالگام (دندان دائمی) | 1 میلیون و 300 |
ترمیم بیلداپ با کامپوزیت (دندان دائمی) | 3 میلیون |
دریافت نوبت دندانپزشکی در تهران
اگر در تهران هستید و نیازمند درمان دندانپزشکی، جهت دریافت نوبت فرم زیر را پر کنید. ما در اولین فرصت با شما تماس خواهیم گرفت.
عوامل زیر می توانند در هزینه نهایی پر کردن دندان موثر باشند:
برای ترمیم دندان به نسبت شدت پوسیدگی و محل پوسیدگی از مواد مختلفی استفاده می شود که هزینه پرکردن دندان با مواد مختلف از یکدیگر متفاوت هستند.
انواع مواد پرکننده دندان عبارتند از:
شاید این نوشته ها هم به درد شما بخورد
در واقع پنج سطح کلاس ترمیم دندانی در علم دندانپزشکی وجود دارد که به ترتیب از 1 تا 5 شماره گذاری شده اند. این بدین معناست که ما 5 سطح پوسیدگی دندان داریم.
پوسیدگی های دندان در سطح 1 اصولا سطحی هستند و به لب تاج نرسیده است. هزینه پرکردن دندان در کلاس 1 حدود 700.000 تومان است.
رایج ترین نوع پوسیدگی دندان در بین ما ایرانیان این سطح از پوسیدگی است. چنین پوسیدگی هایی اصولا در سطوح بین دندانی رخ می دهند و دلیل اصلی آن نیز عدم استفاده از نخ دندان است. حداقل هزینه برای پر کردن دندان در این سطح 850.000 هزار تومان است.
ترمیم کلاس سه مشابه با ترمیم کلاس سطح قبلی است و تنها تفاوت آن در شدت پوسیدگی دندان است. قیمت پر کردن دندان در این سطح حدودا 950.000 هزار تومان است.
در کلاس 4 پوسیدگی از تنه تاج دندان به لبه تاج رسیده است و شدت و عمق پوسیدگی در این سطح بسیار زیاد است؛ مسلما هزینه پر کردن دندان در سطح 4 بالاتر از سطوح قبلی است. پوسیدگی در این سطح اصولا بین تاج دندان و ریشه دندان است.
چنانچه دندان جلو دچار این سطح از پوسیدگی شود باید با کامپوزیت ترمیم شود؛ قیمت پر کردن دندان با کامپوزیت در این سطح حدود 900.000 تومان است. چنانچه دندان های پشتی دچار این نوع پوسیدگی شوند باید مواد پرکننده آمالگام پر شود که قیمت آن حدود 700.000 تومان است.
بیلداپ دندان به معنای بازسازی دندان است. چنانچه شدت تخریب بافت دندان ها بسیار زیاد باشد و امکان بازیابی و پر کردن دندان ها وجود نداشته باشد توسط کامپوزیت یا آمالگام بازسازی می شوند. قیمت بیلداپ دندان با کامپوزیت از آمالگام بیشتر است و حدود 2.800.000 تومان است.
مواد سفید پرکننده دندان همان سرامیک و کامپوزیت دندان هستند. از این مواد اصولا برای پرکردن دندان های جلو استفاده می شود چرا که کاملا همرنگ دندان ها هستند.
مواد سیاه پرکننده دندان همان آمالگام است. از این نوع پرکننده دندان برای پر کردن دندانهای عقبی استفاده می شود.
همیشه قیمت پر کردن دندان با کامپوزیت از آمالگام بیشتر است زیرا ماده کامپوزیت همرنگ دندان است. اما رنگ آمالگام تیره است به همین دلیل مناسب دندان های جلو نیست.
برای ترمیم یا پرکردن دندان ها باید به یک متخصص دندانپزشکی ترمیم و زیبایی دندان مراجعه کنید. البته این کار توسط دندانپزشکان عمومی نیز انجام می شود و هزینه پرکردن دندان نزد دندانپزشک عمومی کمتر از متخصص است.
اگر به دلیل شرایط مالی قادر به مراجعه به مراکز خصوصی نیستید می توانید با روش های زیر هزینه پرکردن دندان هایتان را کاهش دهید:
با رعایت موارد زیر دیگر نیازی به ترمیم دندان نخواهید داشت:
هزینه پر کردن دندان بسته به شدت پوسیدگی و سایر عوامل حداقل 700 هزار تومان و حداکثر 3 میلیون تومان است. البته شرایط دیگری مانند تخصص و مهارت پزشک، موقعیت جغرافیایی مطب دندانپزشکی، نوع بیمه بیمار و … نیز می توانند باعث کم یا زیاد شدن این هزینه شود.
اصولا دندان هایی که دچار شکستگی می شوند با پر کردن معمولی قابل ترمیم نیستند. برای ترمیم دندان شکسته جلو اصولا از کامپوزیت استفاده می شود.
در واقع منظور از مواد سفید همان کامپوزیت یا سرامیک است. این مواد همرنگ دندان هستند و تاثیر منفی در چهره فرد نخواهد داشت. قیمت پرکردن دندان با مواد سفید بسته به میزان ترمیم و نوع موادی که استفاده می شود متفاوت است.
برای پرکردن دندان های جلو از کامپوزیت استفاده می شود که هزینه آن بسته به شدت خرابی می تواند متفاوت باشد.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید