ارتودنسی نامرئی به آن دسته از مراجعانی پیشنهاد داده می شود که می خواهند درمانی بی سرو صدا و نامحسوس داشته باشند. درمان های ارتودنسی دندان با کمک ابزارها و دستگاه های خاصی صورت می گیرد. برخی از این دستگاه ها زمانی که در دهان و یا بر روی دندان ها قرار می گیرند به خوبی قابل مشاهده هستند؛ یعنی افراد دیگر متوجه می شوند شما تحت درمان ارتودنسی هستید. به درمان با این دستگاه ها ارتودنسی مرئی گفته می شود. برخلاف دستگاه های مرئی، ما دستگاه های دیگری نیز داریم که تقریبا نامرئی هستند؛ یعنی زمانی که روی دندان ها یا در دهان شما قرار دارند کسی متوجه آنها نمی شود. به همین دلیل به استفاده از این دستگاه ها، ارتودنسی نامرئی گفته می شود. چیزی که در این مقاله می خوانید توضیح کاملی درباره ارتودنسی نامریی با تاکید بر درمان با الاینرهای شفاف یا همان اینویزیلاین ها است که به عنوان مدرن ترین و بهترین روش ارتودنسی دندان شناخته می شوند.
ما در ارتودنسی نامرئی از دستگاه ها و روش های مختلفی استفاده می کنیم. هر دستگاه کاربردها، مزایا و معایب خاص خود را دارد و معمولا برای افراد مختلف به کار می روند. مهمترین روش های ارتودنسی نامریی عبارتند از:
الاینر به معنی تراز کننده است و الاینرهای شفاف در واقع همان پلاک ها یا قالب های متحرکی هستند که روی دندان ها قرار می گیرند. بیشتر اوقات زمانی که صحبت از ارتودنسی نامریی می شود (مخصوصاً در ایران)، منظورمان استفاده از همین الاینرها است. این ها جدیدترین تکنولوژی برای مرتب کردن دندان ها هستند که چند سالی است در ایران توسط متخصصان حرفه ای و با تجربه تر مورد استفاده قرار می گیرند. شمار افرادی که با این روش دندان های خود را مرتب می کنند هر ساله رو به افزایش است و انتظار می رود که در سال جاری (1402) نیز همچنان این روش، بهترین روش ارتودنسی نامرئی باشد.
اگر با این روش ارتودنسی دندان آشنایی زیادی ندارید، دیدن ویدئو و تصاویر زیر می تواند شما را به خوبی با الاینرها آشنا کند.
منظم کردن دندان ها با کمک تراز کننده های شفاف، مزایای بسیار زیادی نسبت به سایر روش های ارتودنسی دارد. برخی از مهمترین مزایای مرتب کردن دندان ها با پلاک های شفاف عبارتند از:
در کنار تمام مزایای این روش، برخی نکات منفی در خصوص ارتودنسی با الاینرهای شفاف وجود دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از:
هزینه ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف نسبت به سایر روش های درمانی مناسب تر است. اما هرچه کیفیت ساخت آن ها بیشتر باشد، هزینه های نهایی نیز بیشتر می شوند؛ بنابراین نمی توانیم یک هزینه دقیق عنوان کنیم. اما بسته به کیفیت و محل ساخت الاینرها و همچنین سایر عوامل دیگر هزینه ارتودنسی نامرئی در جدول زیر درج شده است.
قیمت ارتودنسی نامرئی فک بالا یا پایین با نامرتبی کم | از 15 میلیون |
هزینه ارتودنسی نامرئی فک پایین یا بالا با نامرتبی متوسط | از 17 میلیون |
قیمت ارتودنسی نامرئی فک پایین یا بالا با نامرتبی شدید | از 20 میلیون |
برای شروع فرض می کنیم شما به یک متخصص ارتودنسی مراجعه می کنید. در جلسه اول، تحت ویزیت تخصصی قرار می گیرید تا نوع و شدت مشکل شما مشخص شود. اگر شدت مشکل شما خفیف تا متوسط باشد، متخصص تشخیص می دهد که ارتودنسی با الاینرها برایتان می تواند گزینه مناسبی باشد.
قبلا (تا همین چند سال پیش) ارتودنتیست از دندان ها ایمپرشن یا قالب تهیه می کرد و قالب های گرفته شده را به لابراتوار می فرستاد. در لابراتوار، بر اساس همان قالب ها مسیر منظم شدن دندان ها ترسیم می شد و تعدادی پلاک یا الاینر شفاف میساختند.
قالب ها شماره گذاری می شدند و شما میبایست هر دو هفته یکبار به ترتیب از قالب ها استفاده می کردید تا نوبت به قالب و پلاک آخر می رسید. در واقع با آخرین پلاک، دندان های شما کاملا مرتب می شد.
در حال حاضر نیز همه چیز به همان شکل سابق است اما برخی از متخصصان در کلینیک یا مطب خود 0 تا 100 ساخت قالب ها یا الاینرها را انجام می دهند و این وسط چیزی به نام لابراتوار وجود ندارد. در واقع متخصص از دندان های شما با دستگاهی اسکن های 3 بعدی تهیه می کند. دستگاه از روی همان تصاویر اسکن شده، مسیر درمان را مشخص کرده و برایتان پلاک می سازد؛ این باعث کاهش مدت زمان درمان می شود.
🦷این مقاله برایتان مفید خواهد بود:
انتظار می رود که بر اساس نوع مشکل و سن و سال بیمار، مدت زمان ارتودنسی نامرئی بین 6 ماه تا 1.5 سال باشد. این در حالی است که مدت زمان سایر درمان ها ممکن است به بیش از 1.5 تا 2 سال نیز برسد.
ارتودنسی لینگوال نوعی از ارتودنسی ثابت است، اما با روش های معمولی و سنتی ارتودنسی متفاوت است. در این روش ما از همان بریس های معمولی استفاده می کنیم اما محل نصب و اتصال آن ها به جای اینکه جلوی دندان ها باشد، پشت دندان ها است. یعنی ما براکت ها و سیم ها را به فضای پشت دندان ها متصل می کنیم.
به دلیل اینکه نصب، نگهداری و مراقبت از این بریس ها دشوار است، متخصص ارتودنسی معمولا این روش را به بیماران خود کمتر توصیه می کند. علاوه بر این، احتمال شکسته شدن براکت و سیم در این روش زیاد بوده و تعمیر آن نیز دردسر ساز است. از این رو، متخصص ارتودنسی سایر روش های ارتودنسی نامرئی دندان را به مراجعان خود توصیه می کند.
قیمت ارتودنسی لینگوال فک بالا یا پایین با نامرتبی کم | از 20 میلیون تومان به بالا |
قیمت ارتودنسی لینگوال فک پایین یا بالا با نامرتبی متوسط | از 22 میلیون تومان به بالا |
هزینه ارتودنسی نامرئی لینگوال فک پایین یا بالا با نامرتبی شدید | از 25 میلیون تومان به بالا |
ما در این روش هم، از بریس و براکت استفاده می کنیم. اتفاقا بریس ها را هم به جلوی دندان وصل می کنیم، اما این ها با بریس های فلزی معمولی کاملا متفاوت هستند. درحالی که همان کار را انجام می دهند، اما تا حد زیادی همرنگ دندان های شما هستند. اگر شخصی که از بریس فلزی استفاده می کند را در مقابل شخصی که بریس همرنگ دندان دارد قرار دهیم، کمتر متوجه بریس های همرنگ دندان می شویم. این درحالی است که بریس معمولی را شاید از 10 متری هم بتوان تشخیص داد.
شاید از خودتان بپرسید که مگر جنس براکت های بکار رفته در این نوع ارتودنسی نامرئی چیست؟ در پاسخ باید گفت که در این نوع ارتودنسی، از براکت های پلاستیکی یا سرامیکی همرنگ دندان استفاده می شود. از همین رو به آن ارتودنسی سرامیکی نیز می گویند.
قیمت ارتودنسی نامرئی سرامیکی فک بالا یا پایین با نامرتبی کم | از 18 میلیون تومان به بالا |
قیمت ارتودنسی سرامیکی فک پایین یا بالا با نامرتبی متوسط | از 19 میلیون تومان به بالا |
هزینه ارتودنسی نامرئی سرامیکی فک پایین یا بالا با نامرتبی شدید | از 22 میلیون تومان به بالا |
به دلیل اینکه هر دو روش سرامیکی و لینگوال تقریبا به یک شکل انجام می شوند، مراحل آن ها را در این بخش با هم توضیح می دهیم:
ارتودنسی نامرئی یکی از جدیدترین روش های ارتودنسی دندان است که امروزه در بین جوانان و افراد بزرگسال طرفداران بسیار زیادی دارد. انواع ارتودنسی نامرئی شامل ارتودنسی با الاینرهای شفاف (ارتودنسی شفاف)، ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی لینگوال است که در این نوشتار به توضیح تک تک این روش ها و همچنین قیمت ارتودنسی نامرئی 1402 پرداخته ایم.
برای اینکه با این روش دندان ها مرتب شوند بهتر است شخص به حداقل سن 12 سال رسیده باشد تا بتواند به درستی پلاک ها را استفاده کند و همکاری لازم تا انتهای درمان را داشته باشد.
اگر مشکل نامنظمی دندان ها خفیف تا جزئی باشد بهترین روش ارتودنسی شفاف، استفاده از الاینرهای شفاف خواهد بود. اما برای مشکلات پیچیده نیاز به درمان های دیگری مانند لینگوال است.
کلیه درمان های ارتودنسی تنها باید نزد متخصص ارتودنسی صورت بگیرند و هیچ متخصص دیگری صلاحیت انجام این درمان ها را ندارد.
خیر تا زمانی که متخصص شما را معاینه نکند و درمان شما مستقیما زیر نظر او نباشد شما نمی توانید و درست نیست که مستقیم به لابراتوار مراجعه کنید.
خیر در صورتی که طرح درمان به درستی باشد و استخوان های اطراف دندان وضعیت ثابتی پیدا کرده باشد، احتمال بازگشت نتیجه درمان تقریبا صفر درصد است.
درست است که دستگاه استفاده شده برای درمان در این روش، با 2 روش دیگر متفاوت است اما مکانیزم عملکرد آن نیز با اعمال نیرو به دندان ها است. به همین دلیل ممکن است در روزهای ابتدایی درمان، کمی درد احساس شود.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید