می دونستید که ارتودنسی ثابت یکی از پر طرفدارترین روش های صاف کردن دندونه و دست کم 60 درصد از افرادی که به متخصص مراجعه میکنن با این روش نامنظمی دندون هاشون رو برطرف میکنن؟؟؟ چیزی که در این مقاله می خونید اطلاعات مفیدی درباره این روش ارتودنسی دندان، انواعش، مزایا، معایب، کاندیداها و هزینه ش هست. اگه قصد ارتودنسی دارید حتما این مقاله رو از دست ندید.
البته گمون نکنم کسی این روزا پیدا بشه که تعریف ارتودنسی رو ندونه اما اجازه بدید که یه بار دیگه به صورت خلاصه توضیحی درباره ارتودنسی بدیم.
“ارتودنسی یکی از رشته های تخصصی دندانپزشکی است که به اصطلاح نامنظمی ها، ناهماهنگی ها و عدم تراز دندان های بالا پایین یا فک بالا و پایین در حالتی که دهان بسته است می پردازد.”
اینم توضیحات دکتر درویش پور متخصص ارتودنسی و ناهنجاری های فکی در تهران، درباره ارتودنسی و هدف از انجام این درمان:
این یه تعریف علمیه و توضیح ساده ش هم میشه ارتودنسی یعنی صاف کردن دندان های کج و منظم کردن دندان های بلند. به کسی که این کارا رو انجام میده متخصص ارتودنسی دندان میگن.
خب حالا می رسیم به تعریف ارتودنسی ثابت. اول بذارید که درباره انواع روش های ارتودنسی صحبت کنیم و بگیم که چرا اصلا یه روشی به نام ارتودنسی ثابت داریم. همونطور که گفتیم به دندانپزشکی که کارش به زبان ساده صاف کردن دندان ها است می گیم متخصص ارتودنسی، اما آیا چنین شخصی با دست خالی میتونه نامنظمی دندون ها رو درست کنه؟ واضحه که هرچقدرم دانش داشته باشه اما اگه تجهیزات ویژه نداشته باشه نمیتونه هیچ کاری انجام بده حتی پیشگیری هم نمیتونه بکنه چه برسه به درمان.
پس چیگار میکنه؟ بله. از یه سری دستگاه ها و تجهیزات کمک میگیره. به تمامی این دستگاه ها میگن دستگاه های ارتودنسی دندان. اما حالا ثابت و متحرکش کجاست؟ منظور از ثابت یا متحرک بودن ارتودنسی چیه؟ بله درست حدس زدید. به دستگاه هایی که متخصص از اول درمان به دندون های ما متصل میکنه تا صاف شه و تا آخر طول درمان هم به دندون ما متصله میگن دستگاه های ثابت. و استفاده از این دستگاه ها رو میگن ارتودنسی ثابت. حالا برعکسش از دستگاه هایی که میشه اون ها رو از دهان خارج کرد و دوباره هر وقت که خواستیم استفاده کنیم میگیم متحرک.
ما چندین نوع ارتودنسی ثابت داریم که شاید تا حالا اسم یکی دوتاشون به گوش شما خورده باشه. سوای از روش های مختلف اجازه بدید ما تنها به اون روش هایی بپردازیم که در ایران هم به وفور انجام میشن:
اینا 4 دستگاه اصلی ثابت هستند که در سراسر جهان و ایران هم انجام داده میشن.
شاید تعداد دستگاه های ثابت زیاد باشن اما از ما بشنوید که اغلب افرادی که ارتودنسی میکنند در نهایت با دستگاه های ثابت فلزی معمولی دندون هاشون رو صاف میکنن. بعد از اون ارتودنسی سرامیکی و بعدش دیمون. خیلی کم پیش میاد دکتری بخواد برای بیماراش ارتودنسی لینگوال انجام بده چون هم هزینه بره هم سخت.
ارتودنسی فلزی معمولی حتی از ارتودنسی نامرئی و متحرک هم بیشتر انجام داده میشه مخصوصا از سال 97 به اینور که اوضاع اقتصادی ایران خراب شده دیگه ارتودنسی متحرک هم آنچنان توسط متخصص توصیه نمیشه و بیشتر همین براکت های فلزی استفاده میشن.
شاکله اصلی دستگاه های ثابت از 3 بخش اصلی تشکیل شده. سیم ارتودنسی، براکت، و الاستیک ها. این سه بخش با هم بهشون میگن بریس ارتودنسی. چیزی که مردم معمولی بهش میگن سیم کشی ارتودنسی در واقع همین بریس هستش. براکت همونیه که به سطح جلوی دندون شما متصل میشه. سیم ارتودنسی از بین براکت ها عبور میکنه و کل دندون ها با براکت ها رو به هم متصل میکنه و الاستیک ها هم همون کش های رنگی هستند که از بعضی هاشون برای ارتودنسی رنگی استفاده میشه.
خب زمانی که صحبت از مزایا و معایب ارتودنسی به میان میاد ما در واقع دستگاه های ثابت رو با متحرک مقایسه می کنیم. از این نظر برخی از مزایای ارتودنسی ثابت عبارتند از:
معایب این دستگاه ها کمه و میشه در حد چند مورد زیر خلاصه شون کرد:
معمولا از این ارتودنسی برای اصلاح و درمان مشکلات متوسط تا شدید ارتودنسی استفاده میشه. اما در کشور ما شاید انتخاب اول و آخر بسیاری از افراد و متخصصان همین دستگاه های ثابت باشه. اگر مشکل خفیف تا متوسط داشته باشید می تونید ارتودنسی متحرک داشته باشید اما بعیده به خاطر هزینه بالای ارتودنسی نامرئی و متحرک بخوایید جز دستگاه های ثابت روش دیگری رو امتحان کنید.
این از اون سوالای سخت همیشگیه. خیلی اینجا توضیح نمیدیم چون یه مقاله درباره هزینه ارتودنسی نوشتیم و همه چیز رو اونجا با جزئیا براتون آماده کردیم. اما فقط بدونید که بسته به نوع و شدت مشکلتون و دستگاه ثابتی که استفاده می کنید ممکنه برای هر فک از 5 تا 15 میلیون تومان لازم باشه هزینه پرداخت کنید.
در آخر یک نکته مهم رو بهتون یاد آوری می کنیم و اونم اینه که حتما برای صاف کردن دندون هاتون به یک متخصص مراجعه کنید که واقعا مدرک ارتودنسی داشته باشه. نه دندانپزشک عمومی و نه متخصصای دیگه حتی اگر تجربه داشته باشن برای انجام درمان توصیه نمیشن چون اگه قرار بود هر دندانپزشکی این کار رو انجام بده چه لزومی به رشته تخصصی ارتودنسی بود؟ چرا یه متخصص باید دست کم 2 یا 3 سال بره ارتودنسی بخونه وقتی دندانپزشکای دیگه اینکار رو انجام بدن.
این مدرک و این چند سال اضافه درس خوندن الکی نیست بنابراین حتما به یه متخصص مراجعه کنید. ما برای هر شهر لیست بهترین متخصص ارتودنسی اون شهر رو نوشتیم خواستید میتونید از داخل این لیستا بهترین متخصصای شهر خودتون رو پیدا کنید. چیزی اگر مونده یا سوالی دارید زیر همین پست کامنت کنید بهتون پاسخ بدیم.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید