کرونا و کووید-19 نه تنها اقشار مختلف جامعه از هر سنی را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه زندگی و پروسه های زیادی را نیز دست خوش تغییراتی کرده است. یکی از چیزهایی که این روزها به نوعی تحت تاثیر این بیماری همه گیر قرار دارد درمان ارتودنسی دندان است. کسانی که پیش از کرونا ارتودنسی را آغاز کرده اند و کسانی که در طول همه گیری قصد انجام این پروسه را دارند همواره سوالات و نگرانی هایی درباره درمان ارتودنسی و کرونا دارند که جای بحث و گفتگو دارد. در این مقاله با مهم ترین نگرانی های طول درمان شامل نحوه ارتودنسی دندان و راه حل آن ها طی بیماری کووید-19 آشنا خواهید شد.
تمام کلینیک ها و مطب های دندانپزشکی که در سطح کشور باز هستند تنها با شرط رعایت پروتکل ها قادر به ادامه فعالیت هستند. چنانچه مطبی از این پروتکل ها تخطی کند از ادامه کار منع خواهد شد. حفظ سلامتی و جان بیماران و مراجعان اصلی ترین مسئولیت همه متخصصان و کادر درمان است. در تمامی مطب های ما نیز دستورالعمل های جهانی و کشوری بهداشتی رعایت میشود و از تمام روش های حفاظتی و مراقبتی جهت حفظ سلامتی بیماران کمک گرفته می شود. اما دقت کنید که در اگر مطب متخصص ارتودنسی شما پروتکل ها رعایت نمی شود احتمال اینکه به ویروس مبتلا شوید وجود دارد.
“مدت زمان ارتودنسی فرزند من طی پاندمی کرونا چقدر طول خواهد کشید؟” این سوالی است که مراجعان زیادی درباره مساله ارتودنسی و کرونا، بارها از ما پرسیده اند. هرچند که روند درمان یا طول درمان ارتودنسی طی همه گیری کرونا همچنان ادامه دارد اما به این نکته توجه کنید که برخی دستورالعمل های تغییر کرده است.
سابق بر این، نه فاصله گذاری اجتماعی بود، نه ضدعفونی آنچنانی دست و صورت و نه قوانین و پروتکل های دست و پاگیر اینچنینی. با حضور کرونا در جای جای کشور، ما ملزم به رعایت تمام پروتکل های وزارت بهداشت هستیم و انجام همه این ها می تواند طول دوره درمان را کمی افزایش دهد. ممکن است از چند روز تا چند ماه بسته به رعایت پروتکل ها توسط ما، شما یا فرزندتان طول دوره درمان افزایش یابد. البته اگر خودتان همکاری کنیید شاید طول دوره درمان چندان افزایش نیابد.
در صورت استفاده درست و اصولی از دستگاه های ارتودنسی احتمال برگشت ارتودنسی حتی بعد از درمان وجود ندارد. این را در نظر بگیرید که در صورت رعایت دستورالعمل های متخصص و همچنین استفاده منظم از نگهدارنده هیچ بازگشتی در کار نیست و دندان ها دوباره به موقعیت سابق خود برنمی گردند. اما چنانچه بر اثر هر عاملی فکر می کنید که دندان های شما کج شده یا با متخصص خود تماس بگیرید و یا اینکه حضوری به مطب او مراجعه کنید.
یکی از مشکلات قابل توجه در خصوص ارتودنسی و کرونا در این روزها میتواند شکسته شدن ریتینرها و نگهدارنده های ارتودنسی متحرک است. برخی ها نگهدارنده متحرک را گم می کنند و برخی دیگر متوجه فرسودگی آن می شوند تکلیف این نگهدارنده های آسیب دیده یا گم شده چیست؟ در هر دو شرایط شما باید برای استفاده مجدد از ریتینر آن ها را خریداری کنید. اما به محض اینکه نگهدارنده شکست یا گم شد به متخصص ارتودنسی خودتان اطلاع دهید. اگر نگهدارنده را استفاده نکنید احتمال بازگشت ارتودنسی وجود دارد. با تهیه هرچه سریعتر آن این احتمال را کاهش دهید.
فرقی نمی کند که پلاک ارتودنسی نامرئی دارید یا ثابت و متحرک، در هر صورت قبل از اینکه بخواهید برای ویزیت دوره ای و منظم خود به مطب متخصصتان مراجعه کنید بد نیست که با مطب تماس گرفته و دوباره جلسه ویزیت را هماهنگ کنید.
برای اینکه طی همه گیری کرونا بتوانید مابین جلسات ویزیت و تنظیم بریس ها به خوبی همه چیز را مدیریت کنید و طول درمان شما افزایش نیابد لازم است که به نکات زیر توجه کنید.
ما در طول درمان انواع ارتودنسی ثابت، متحرک و نامرئی همواره ممکن است با مشکلات و اورژانس هایی روبرو باشیم. برای مثال این امکان وجود دارد که یکی از براکت ها یا سیم ارتودنسی شکسته شود و یا اینکه با التهاب لثه مواجه باشیم. ما به این موارد اورژانس ارتودنسی می گوییم و معمولا باید در اولین فرصت به آن رسیدگی کنیم. برای اینکه طی همه گیری کرونا با اورژانس های اینچنینی مواجه نشویم باید با دقت از دستگاه های ارتودنسی خودمان مراقبت کنیم.
برای پیشگیری از شکسته شدن بریس ارتودنسی یا هر کدام از اجزای آن سعی کنید که مواد غذایی نرم خورده و از خوردن مواد غذایی سفت و سخت اجتناب کنید. برای مثال از جویدن سیب، هویج و سایر میوه های سفت اکیدا خودداری کنید.
مهمتر از مراقبت از بریس ارتودنسی، رعایت بهتر بهداشت دهان و دندان است. زیرا سنگ بنای یک درمان موفق ارتودنسی علاوه بر انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی، رعایت تمام دستورالعمل های بهداشت دهان و دندان است.
برای حفظ بهداشت دهان و دندان، از مصرف قند و شکر خودداری کنید. مصرف میان وعده ها و نوشیدنی های مضر را بین وعده های غذایی را کاهش دهید. قبل از خواب دندانهایتان را به خوبی مسواک بزنید. جهت شستشوی دندان ها حتما از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید.
کرونا اولین ویروس یا عامل مهاجمی نیست که در میان ما شکل گرفته و باعث بیماری زایی شده است. تا پیش از این ویروس، با تعداد زیادی از باکتری ها، ویروس ها و سایر عوامل بیماری زا روبرو بوده ایم و هر بار به نحوی با ساخت واکسن، دارو و خلاصه یک راه درمان، با آن ها کنار آمده ایم.
چیزی که تاکنون می دانیم این است که فعلا هیچ دارو یا واکسنی برای کرونا و بیماری کووید-19 وجود ندارد و ما نمی دانیم که تا کی این بیماری در بین ما انسان ها وجود خواهد داشت. بنابراین اگر صبر کنید تا بیماری ریشه کن شود تنها زمان برای درمان ارتودنسی خود را به تعویق خواهید انداخت و چه بسا بعدها هم سن افزایش یابد و هم قیمت ارتودنسی چند برابر شود.
با رعایت پروتکل های بهداشتی و عمل به توصیه های مراجع بهداشت جهانی و وزارت بهداشت، می توان در یک کلینیک تخصصی ارتودنسی اقدام به آغاز پروسه درمان کرد. حتی با وجود کرونا همچنان هم می توان یک درمان مطمئن داشت. پس درمان را برای یک مدت طولانی به تعویض نیندازید.
هر سوالی درباره ارتودنسی و کرونا داشتید می توانید مستقیما با متخصص ارتودنسی خودتان در میان بگذارید یا دست کم با مطب او تماس گرفته و نگرانی های یا سوالات خود را مطرح کنید. چنانچه سوالی دارید ذیل همین پست بپرسید تا به شما پاسخ دهیم.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید