فیشور سیلانت دندان یک لایه نازک از جنس مواد پلاستیکی بی رنگ یا همرنگ دندان هستش که برای محافظت از دندان های خلفی کودکان از پوسیدگی دندان و مسائل دیگه به سطح جونده اون ها متصل میشه.
به استفاده از سیلانت دندان درزگیری، شیارگیری یا شیارپوشی گفته میشه. این پروسه به هیچ بیحسی نیاز نداره، به هیچ عنوان درد نداره و اگه کودک شما واجد شرایطش باشه کلی فایده و مزیت هم براش داره.
هر بچه ای لزوما نیاز به فیشور سیلانت نداره. نه تنها این، که هر دندانی هم نیازی به این مواد نداره. اگه بچه شما یکی از شرایط زیر رو داره می تونید (و بهتره) که دندوناش رو درزگیری کنید:
سیلانت دندان و درزگیرها رو میشه برای دندان های شیری و دائمی استفاده کرد. اما معمولا برای دندان دائمی بیشتر استفاده میشه. از بین دندان های دائمی هم، تنها دندان های آسیاب سیلانت میشن. برای آشنایی با انواع دندان میتونید روی لینکی که مشخص کردم کلیک کنید و به طور کامل با تمام دندان ها و کاربرد هر کدوم آشنا بشید.
بنابراین به محض اینکه اولین دندان آسیاب دراومد اگه یکی از موارد بالا رو داشت برای کودکتون اقدام کنید و دندوناش رو فیشور سیلانت کنید.
این نکته رو هم یادتون باشه که اولین دندان آسیاب در حدود 6 سالگی و دندان های آسیاب دوم هم در سن 12 سالگی در میاد. تا قبل از اینکه احتمال پوسیدگی بیشتر بشه این کار رو برای کودکتون انجام بدید.
قرار دادن فیشور سیلانت دندان یه روند بسیار ساده است که خیلی هم طول نمیکشه. تمام مراحلشم همین زیر براتون نوشتم. و در ضمن اینفوگرافیشم میتونید ببینید و حتی دانلودش کنید که یه گوشه ای اونو داشته باشید:
سیلانت دندان نسبتا ماندگاری بالایی داره و میگن تا ۹ سال دوام میاره. اما شما اصلا به این ۹ سال کار نداشته باشید. اصلا بهش توجه نکنید.می دونید چرا؟ بذارید یه مثال بزنم.
میدونید وقتی یه نفر به من میگه ماندگاری فلان چیز چقدره، چی توی ذهنم میاد؟ شاید جاش نباشه این مثال رو بیارم اما جالبه و مینویسمش. من همیشه یه مثال رو میارم:
فک کنید رفتید توی مغازه کفش فروشی و مغازه داره بهتون میگه فلان کفش رو بردار عالیه حرف نداره اصلا مرگ نداره. پات کن اما حواست باشه باهاش کوه نری یا گلیش نکنی. اگه درست استفاده نکنی زود خراب میشه در غیر این صورت من ۱۰ سال ضمانت میکنم.
فیشور سیلانت دندون هم همنجوریه ینی اگه شرایطش نباشه ۹ سال که سهله شاید سر یه سال سیلانته خراب شه بره پی کارش. مثلا اگه بچه شما:
بازم سیلانت دچار خوردگی و خرابی میشه وکاراییش رو کم کم از دست می ده.
صرفا چون این روزها به کررات ممکنه اسم سیلانت ها رو شنیده باشیم دلیل نمیشه که بگیم حتما باید هر بچه ای سیلانت داشته باشه. چون همونطور که بالاترم خوندید نه تنها هر بچه ای نیازمند این پروسه نیست بلکه هر نوع دندانی هم واجد شرایطش نیست.
فراموش نکنیم که اجداد ما میلیون ها سال پیشتر از ما بدون هیچگونه سیلانت یا ماده دندانپزشکی خاصی رشد کردندف تکامل پیدا کردن و شایدم میزان آسیب دیدگی دندوناشون به اندازه ما نبوده باشه.
با این حال چون ما آدمای امروزی سبک زندگی و رژیم غذاییمون واقعا غیراستاندارد شده درصد پوسیدگی دندان در کودکان و بزرگسالانمون هم به مراتب بیشتر شده. بنابراین بیشتر باید روی تغییرات سبک زندگی و رژیم غذاییمون تمرکز کنم تا مانع از گسترش پوسیدگی دندون بشیم.
بعد از اینکه کودک بزرگ تر شد ممکنه دیگه نخواد که همچنان فیشور سیلانت دندان داشته باشه. برای برداشتنش باید به مطب دندونپزشک برید و کار رو به خودش بسپارید.
برداشتن سیلانت خیلی آسونه و ممکنه با لیزر یا مته ظریف دندونپزشکی برداشته بشه. این کار اصلا خطری نداره و آسیبی به دندون بچه نمیرسونه.
البته از وقتی که مواد اعمال میشن معمولا تا زمانی که مشکلی برای مواد پیش نیاد یا شخص نخواد سیلانتا برداشته نمیشه.
برای پیشگیری از پوسیدگی دندان بدون کمک گرفتن از فیشور سیلانت دندان میتونیم توجه بیشتری به موارد زیر داشته باشیم:
غذاهایی هم که حاوی مواد مغذی و مقوی زیر هستند رو حتما به رژیم غذایی خودمون و بچه هامون اضافه کنیم:
مواد بالا رو حتی زمانی که فیشور سیلانت دندان وجود داره در رژیم غذایی کودک خودتون تامین کنید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.