بلیچینگ دندان بهترین، سریع ترین، محافظه کارانه ترین و کم هزینه ترین روش سفید کردن دندان هایه که دچار تغییر رنگ شدن. اگه دندوناتون از اول سفید بوده اما کم کم و به مرور زمان دچار تغییر رنگ شده (طوری که با مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه رنگش برنمیگرده) بلیچینگ میتونه برای شما یه روش خوب باشه تا دوباره دندوناتون سفید شه. کلا دو روش بلیچینگ وجود داره که اولیش در مطب انجام میشه و دومیش در خانه و منزل. در ادامه با هر دو روش آشنا میشید.
بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشک این شکلیه که از مواد سفید کنده با غلظت بالا در شرایط ایمن برای سفید کردن دندان ها استفاده میشه. ماده ای که این وسط به عنوان عامل سفید کننده عمل میکنه هیدروژن پراکسید هستش. غلظت این ماده طی فرآیند بلیچ در مطب زیاده و بسته به وضعیت دندان شخص میتونه بین 25 تا 40 درصد متغییر باشه.
اگه می خوای فیلم بلیچینگ دندان در مطب و ببینی این کلیپ و از دست نده:
قرار نیست همه دندونپزشکا به یه شکل بلیچینگ انجام بدن اما یه سری مراحل مشترک دارن که اینا هستن:
👋 شاید این مطب به دردتون بخوره: بلیچینگ دندان قیمت
خیلی مهمه که بدونیم علت تغییر رنگ دندان ها چیه و چه ماهیتی داره تا دندونپزشک بتونه بهتر و موثر تر فرآیند بلیچ دندان رو انجام بده.
اینم خیلی مهمه و حتما قبل از شروع بلیچینگ باید مشخص بشه شخص میخواد چقدر دندوناش سفید بشه. برای اینکار از یه سری سایه رنگ دندون آماده استفاده میشه.
با این میزان غلظت از هیدروژن پراکسید در بلیچینگ دندان امکان آسیب رسیدن به لثه ها و بافت های داخل دهان زیاده اما چون در مطب و توسط دندانپزشک انجام میشه هیچ خطری نداره. خوبیش اینه که لثه ها و بافت های داخل دهان به جز دندونا با یه وسیله ای به نام اپالدم محافظت و ایزوله میشن.
بعد از اینکه همه چی ایمن شد، دندانپزشک، ژل سفید کننده رو به سطح دندون ها اعمال می کنه. اعمال این ماده به دندان خود به خود نمیتونه باعث سفید شدن دندان ها بشه چون ماده سفید کننده هنوز فعال نیست و کاری انجام نمیده.
دندونپزشک با کمک نور یا گرما میاد و عامل سفید کننده رو فعال میکنه تا کم کم روند سفید شدن دندونا شروع بشه.
برای فعال کردن ماده سفید کننده دندان از دستگاه هایی مثل لایت کیور یا لیزر دیود استفاده میش. اینا ایمن هستن و خطری برای دندان شما ندارن.
البته لزومی نداره شما با جزئیات نحوه سفید شدن دندون هاتون با بلیچینگ سردرگم بشید ولی اگه براتون سوال شده اینجا توضیح میدم.
ماده سفید کننده وقتی فعال میشه روی سطح دندون پخش میشه. بعد شروع میکنه به پخش کردن رادیکال های آزاد ناپایدار. این رادیکال های آزاد میرن به مولکول های رنگی که در سطح دندان هستن حمله می کنند و پیوندهای اونا رو هدف قرار میدن. اینجوری پیوندا شکسته میشه و مولکول ها و ذرات هی کوچک و کوچکتر میشن تا کاملا از بین برن.
تو این عکس بلیچینگ دندان (قبل و بعد) می تونید تغییر رو خودتون ببینید:
بلیچینگ دندان در خانه هم، اهداف سفید کردن دندان در مطب رو دنبال میکنه. اما تفاوت های زیادی این وسط بین این دو روش وجود داره. بلیچینگ دندان در خانه خودش به چندین روش انجام میشه. اما معمول ترین روشش استفاده از قالب های دندانیه. که داخل این قالبا، ژل سفید کننده با غلظت خیلی کم ریخته میشه.
به این قالبا در اصطلاح میگن تری (Bleaching trays) که بر اساس فرم دندون شما ساخته میشن و طوری هستن که دقیقا روی دندوناتون سوار میشن.
بلیچینگ خانگی دندان از ژل های سفید کننده حاوی کارباماید پراکسید یا هیدروژن پر اکسید استفاده می کنن. اما این مواد در روش خانگی غلظت کمی دارند (نسبت به بلیچ مطب دندونپزشک)
برای مثال غلظت کارباماید پراکسید در ژل های بلیچینگ دندان در خانه 10 تا 20 درصده. استفاده از این مقدار از کارباماید پراکسید مثل این میمونه که از غلظت هیدروژن پراکسید 3 تا 6 درصد استفاده کنیم. این درحالیه که برای سفید کردن دندان ها در مطب از هیدروژن پراکسید بتا 35 درصد استفاده میشه.
میدونید در خانه دیگه خبری از کمک دندونپزشک نیست و تنها خودتون هستید که باید این کار رو انجام بدید. اگه تاحالا انجام ندادید از یه دندونپزشک یا متخصص ترمیمی و زیبایی دندون کمک بگیرید و اگه انجام دادید که چه بهتر.
روش کار اینجوریه که اگه ماده سفید کننده شما کارباماید پراکسید 10 % هستش، در روز به مدت 8 ساعت دندوناتون رو بلیچ می کنید و اگه غلظت کارباماید پراکسید مورد استفاده بین 15 تا 12 درصد مدت زمان بلیچ شما باید 3 تا 4 ساعت در طول روز باشه.
در طول بلیچ هم برای اطمینان بیشتر می تونید به مطب دندونپزشک برید تا نظارت کنه روی کارتون و ببینه دندونا چطور سفید شدن و آیا آسیب دیدن یا خیر.
به جز قالب های بلیچینگ دندان در خانه یه سری محصولات دیگه هستن که برای سفید کردن دندان مناسبن. اینا بدون نسخه هستن و میتونید از داروخونه ها تهیه کنید. مثلا خمیر دندان سفید کننده یه نمونه از این محصولاته. نوارهای سفید کننده یا تری های آماده هم هستن که همینکار رو انجام میدن.
غلظت هیدروژن پراکسید در این محصولات بین 3 تا 6 درصده و روزانه دو بار باید از اینا استفاده کرد تا 2 هفته.
درسته سفید کردن دندون خوبه و اغلب افراد هم انجام میدن اما شرایطی وجود داره که بهتره بلیچینگ نکنیم. مثلا اگه یکی از شرایط زیر شامل حال شما میشه لطفا از خیر بلیچینگ بگذرید:
با اینکه این روش مزایای زیادی داره اما گاها ممکنه عوارضی هم در برخی افراد داشته باشه. میگن اینا عوارض بلیچینگ دندان هستن:
من سعی کردم سوالایی که خیلی مطرح میشن رو این زیر جواب بدم اگه سوالتون این زیر نیست برامون کامنت کنید تا جواب بدیم.
خود موادی که برای سفید کردن دندان طی بلیچینگ دندان استفاده میشن بی خطرند و آسیبی به دندون نمیزنن. با این حال بعضی از این مواد سفید کننده ممکنه ph پایینتری داشته باشن و این میتونه باعث تحلیل جزئی مینای دندان و حساسیت اون بشه. و به طور کلی میزان آسیب اگر هم وجود داشته باشه بستگی به نوع ماده سفید کننده و مدت زمان بلیچینگ داره.
بستگی داره. اگه در مطب بلیچینگ کنی قیمتش بین 1 تا 2 میلیون تومنه اگر در خونه و با قالب اینکارو انجام بدی قیمتش بین 1 تا 1.5 هستش.
این دوتا کاملا از هم مجزا هستن. جرمگیری دندون میاد و جرم ها (تارتار که حالت سفت شده پلاک دندونه) رو از روی دندونا و زیر خط لثه بیرون میکشه و دندونا رو سفید نمی کنه. اما بلیچینگ کاری به جرم نداره و فقط دندونا رو سفید می کنه. به جز این تا زمانی که جرم روی دندونا باشه بلیچینگ انجام نمیشه.
بلیچینگ یه روش دائمی نیست و اگه بخوایید نتایج درازمدتی داشته باشه یاید تمدید کنید. اما اغلب کسایی که این روش رو امتحان کردن میگن بین 1 تا 3 سال نتایج دوام داره. هرچند ممکنه بیشتر هم بشه.
3 تا کار میتونید انجام بدید که نتیجه رو طولانی تر کنید. اول بهداشت دهان و دندان رو رعایت کنید. دوم غذاها و نوشیدنی هایی که باعث تغییر رنگ دندان میشه رو کمتر مصرف کنید و گر براتون مقدوره بلیچینگ در منزل رو هم انجام بدید.
ما باید واقع بین باشیم، قرار نیست که دندونامون با بلیچینگ مثل مروارید براق و سفید بشه. سفید شدن دندان ها با این روش تا حدی مقدوره واگه می خوایید بیش از حد سفید کنید دندونا رو، باید یا کامپوزیت یا لمینت دندان انجام بدید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید