روکش دندان کودکان از جنس فولاد ضد زنگ می باشد و از پیش ساخته شده است. این روکش احتیاجی به قالب گیری از دندان ندارد و می توان از این نوع روکش دندان برای کودکان استفاده کرد. در حالی که روکش های دندان دائمی نیاز به قالب گیری دارند و نیاز است که بیمار چندین بار به مطب دندانپزشکی مراجعه داشته باشد.
برای گذاشتن روکش دندان شیری کودکان باید به متخصص دندانپزشک کودکان مراجعه کنند. مزیت این نوع روکش های دندانی بر روی دندان های شیری نسبت به سایر روکش ها این است که کل سطح دندان ها را پوشش می دهد و از پوسیدگی های بعدی در اطراف دندان و شکستن دندان جلوگیری می کند.
روکش دندان شیری کودکان توسط چسب های مخصوصی به دندان ها متصل می شوند و در زمان افتادن دندان شیری این روکش ها هم می افتند.
در واقع روکش دندان کلاهکی شبیه به تاج دندان است که روی دندان قرار می گیرد و نقش تاج را ایفا می کند. دندان طبیعی از دو بخش تاج و ریشه تشکیل شده است. تاج دندان به همان بخش سفید رنگ دندان گفته می شود که از لثه بیرون زده و با آن غذا را می جویم. در صورتی که تاج در اثر پوسیدگی یا شکستگی تاج صدمه ببیند و اگر آسیب شدید باشد می توان آن را با مواد پرکننده ترمیم کرد که در این حالت گفته می شود دندان روکش شده است.
دلایل نیاز به روکش دندان کودکان متعدد است. به طور کلی زمانی توصیه می شود دندان کودکان روکش شود که دندان وی آسیب شدیدی دیده باشد؛ مثلا پوسیدگی دندان کودکان شدید باشد یا دچار ترک خوردگی و شکستگی شده باشد.
در مواقعی که پوسیدگی گسترده باشد، تنها پر کردن دندان کفایت نمی کند زیرا پشتیبانی دندان ضعیف می باشد و احتمال شکستن یا جدا شدن پرکردگی یا شکستن دندان وجود دارد. در این شرایط روکش دندان، روش مطمئن تر و بادوام تری است و تا زمانی که دندان شیری بیفتد، ماندگاری دارد.
مراقبت و حفظ دندان شیری تا زمانی که بیفتد به چند دلیل حائز اهمیت است:
برای ترمیم و روکش دندان های شیری از 4 نوع روکش استفاده می شود که عبارتند از:
از این روکش در اکثر مواقع برای دندان های جلویی استفاده می شود ارزان ترین روکش دندان است اما به دلیل ماندگاری کمی که دارد بیشتر به عنوان یک ترمیم موقت از آن استفاده می شود.
🦷 بیشتر بخوانید:
حساسیت دندان: ممکن است دندان به دمای سرد یا گرم حساس شود. با استفاده از خمیر دندان مخصوص برای دندان های حساس می توان این مشکل را برطرف کرد.
لب پر شدن روکش: این مشکل بیشتر در روکش های تمام سرامیکی یا کامپوزیتی مشاهده می شود. اگر لب پریدگی کوچک باشد، ممکن است بتوان آن را با استفاده از رزین کامپوزیت ترمیم کرد. در غیر این صورت، روکش باید تعویض گردد.
شل شدن روکش: امکان دارد روکش لق شده و باکتری ها به زیر آن نفوذ کنند و باعث پوسیدگی دندان شوند. اگر روکش دندان لق شده باشد، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید.
در آمدن روکش: این اتفاق اغلب به دلیل پوسیدگی دندان یا از بین رفتن چسب دندان رخ می دهد. اگر روکش دندان شیری در آمده باشد، آن را تمیز کنید و به دندانپزشک ببرید. ممکن است زمان زیادی طول نکشد تا دندان دائمی جدید بیرون بزند و نیاز به روکش کردن مجدد نداشته باشید. همچنین، در برخی موارد، ممکن است از همان روکش مجددا استفاده کرد.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید