موفقیت و طول عمر ایمپلنت دندان به طور قابل توجهی به مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان وابسته است. بنابراین، تغذیه بعد از ایمپلنت دندان اهمیت زیادی دارد. رعایت رژیم غذایی درست تاثیر چشمگیری در بهبود زخم ها، زود جوش خوردن ایمپلنت و جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان دارد. به همین دلیل، بیماران باید به رعایت رژیم غذایی مناسب بعد از ایمپلنت دندان توجه ویژه داشته باشند. بهتر است پیشنهادات و دستورالعمل های ارائه شده توسط متخصص ایمپلنت خود را رعایت کنید تا زمان بهبودی زخم ها کاهش یابد و فرایند نقاهت سریع تر انجام شود. در ادامه با دندانه همراه باشید تا با نکات تغذیه بعد از ایمپلنت دندان بیشتر آشنا شوید.
در روز جراحی ایمپلنت، بهتر است با متخصص ایمپلنت خود مشورت کنید تا در مورد خوردن غذاهای نرم هم راهنمایی شوید. برخی از مواد خوراکی که در سوپ ها و غذاهای آبکی استفاده می شوند، حاوی اسید هستند. این مواد ممکن است باعث تحریک و درد در ناحیه تحت درمان شود.
در روز جراحی، توصیه می شود که مقدار زیادی مایعات مصرف کنید و از خوردن نوشیدنی های داغ پرهیز کنید. زیرا مایعات گرم ممکن است باعث خونریزی و تورم شود.
برای تغذیه بعد از ایمپلنت دندان در هفته اول پس از کاشت، بهتر است به خوردن غذاهای آبکی ادامه دهید. در این مدت می توانید از غذاهایی مانند دسرهای تهیه شده با شیر و بستنی، آب گوشت بدون نان و سوپ های ولرم رو به سرد اشاره کرد. همچنین، باید از هرگونه فشار بر روی دندان ها اجتناب کنید زیرا ممکن است باعث تاخیر در بهبود دندان ها شود. همچنین، در هفته اول پس از جراحی، بهتر است از خوردن شیرینی جات خودداری کنید.
از هفته دوم تا ماه اول پس از کاشت ایمپلنت دندان، استفاده از سبزیجات و مرکبات نقش مهمی در فرآیند بهبود دندان ها دارد. بنابراین حتما باید از این محصولات استفاده کنید. پس از گذشت دو هفته، دندان ها کمی محکم تر می شوند، اما بافت لثه ها همچنان حساس است و نباید به آن ها فشار زیادی وارد کنید.
در این بازه زمانی، می توانید از پوره سیب زمینی، ماست و پودرهای کلسیمی استفاده کنید. از مصرف غذاهای گوشتی که نیاز به جویدن طولانی دارند، خودداری کنید. به جای آن، از گوشت ماهی های فلسی که نیاز به جویدن طولانی ندارند، استفاده نمایید. همچنین، از گوشت چرخ کرده و سینه مرغ چرخ شده نیز می توانید بهره ببرید زیرا جویدن آسان تری دارند.
این مقاله به دردتون می خوره :
در ماه دوم پس از کاشت ایمپلنت، از گوشت چرخ کرده، غلات پخته، پوره سیب زمینی، نان نرم و استفاده نمایید. ماه سوم پس از ایمپلنت، بیمار به بهبودی قابل توجهی دست یافته است و خوردن اکثر غذاها برای او مناسب است، اما باز هم باید در هنگام مصرف این غذاها احتیاط کند. در این مدت، بهتر است از خوردن ته دیگ و دیگر مواردی که نیاز به فشار دادن دندان ها دارند، خودداری کنید زیرا این موارد دشمن ایمپلنت هستند.
نوشته پیشنهادی : مزایای ایمپلنت دندان چیست ؟
مواد غذایی مفیدی که می توانید پس از جراحی ایمپلنت مصرف کنید، به شرح زیر است:
سوپ ها: سوپ ها به عنوان غذاهای نرم و روان، بسیار مناسب برای روزهای اول کاشت ایمپلنت هستند، اگرچه حتما باید مطمئن شوید که داغ نباشند.
میوه ها: در دوران نقاهت، می توانید از پوره شیر و موز، گلابی، هلو یا میوه های مخلوط استفاده کنید، زیرا این میوه ها دارای مقدار زیادی ویتامین هستند. خوردن آناناس بعد از ایمپلنت به جوش خوردن سریع تر پایه ایمپلنت از مصرف میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت در این دوره خودداری کنید زیرا این میوه ها ممکن است جای زخم را ملتهب کنند.
مقاله مرتبط : 0 تا 100 ایمپلنت دیجیتال
سبزیجات: در مراحل اولیه بهبود پس از جراحی ایمپلنت، از سیب زمینی نرم شده که رقیق شده است استفاده کنید.
لبنیات: مصرف لبنیات مانند ماست و شیر به افزایش کلسیم در غذا کمک کرده و مواد مناسبی برای تغذیه هستند.
نوشیدنی ها: نوشیدن چای بهبود زخم های ناشی از جراحی را سرعت می بخشد. مصرف عسل به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی نیز به کاهش خطر عفونت دهان کمک می کند. عسل را در آب حل کنید و مصرف کنید تا لثه زودتر ترمیم شود.
البته، توصیه های پزشکی مربوط به تغذیه بعد از ایمپلنت دندان برای دوره های زمانی خاصی اعمال می شود. پس از بهبود زخم ها و استقرار ایمپلنت در استخوان فک، امکان مصرف انواع مواد غذایی متنوع وجود دارد.
جویدن با دندان ایمپلنت بلافاصله بعد از جراحی علاوه بر افزایش درد، ممکن است شدت خونریزی را نیز افزایش دهد. همچنین، مصرف مایعات با نی ممکن است منجر به حفره خشک شدن محل عمل جراحی شود و باعث تاخیر در بهبود زخم شود. بنابراین، توصیه می شود مایعات را با لیوان مصرف کنید و پس از چند هفته که محل عمل جراحی کاملا بهبود پیدا کرد، مصرف مایعات با نی را دوباره شروع کنید.
یکی از تفاوت های اصلی بین پایه ایمپلنت و ریشه دندان، سختی آنهاست. در واقع، ریشه های دندان به دلیل نرم بودن، می توانند ضربات را جذب کنند و فشار کمتری به آنها وارد شود؛ اما ایمپلنت های دندانی به استخوان فک متصل می شوند و توانایی انعطاف پذیری محدودی دارند. بنابراین، در صورت ورود فشار به ایمپلنت، ممکن است به استخوان فک نیز فشار وارد شود و باعث مشکلاتی مانند درد و تاخیر در بهبودی شود.
بله، یکی از خوراکی هایی که پس از جراحی ایمپلنت می توانید مصرف کنید، بستنی است. بستنی به دلیل خنک بودن، به کاهش دمای زخم و به تبع آن، کاهش تورم و خونریزی زخم کمک زیادی می کند. اما توصیه می شود از روز دوم به بعد خوردن بستنی را در برنامه غذایی خود قرار دهید و در روز اول بیشتر مایعات خنک را مصرف کنید.
غرغره کردن آب نمک، یک روز پس از جراحی ایمپلنت به روند کاهش درد و بهبود تورم کمک می کند و باعث پیشگیری از عفونت ایمپلنت دندان می شود.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید