انجام جراحی ایمپلنت دندان تنها یکی از مراحل مهم است. مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان نیز بسیار حائز اهمیت است. با رعایت مراقبت های لازم بعد از ایمپلنت دندان، می توانید از درد، ناراحتی و مشکلات دیگر پس از کاشت ایمپلنت دندان جلوگیری کنید. مراقبت های بعد از کاشت دندان، نقش مهمی در طول عمر مفید ایمپلنت ایفا می کند. اگرچه ایمپلنت خود یک بافت غیر زنده است، اما نیازمند مراقبت دقیق و منظم است تا از پوسیدگی و تخریب زود هنگام جلوگیری شود. راهنمای زیر شما را در مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان همراهی می کند، از جمله راهنمایی برای روزهای بعد از عمل و هفته های پس از آن.
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند. ایمپلنت های دندانی، تا زمانی که به درستی مراقبت شوند، می توانند ماندگاری مشابه دندان های طبیعی را داشته باشند. مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت شامل تمیز کردن دقیق و بررسی های منظم توسط دندانپزشک برای نظارت بر سلامت ایمپلنت دندان شما می شود. برای اطمینان از موفقیت جراحی ایمپلنت دندان و بهره برداری حداکثری از دندان های جایگزین شده، به توصیه های زیر عمل کنید:
پس از اتمام جراحی، دستورالعمل های مراقبت از ایمپلنت دندان آغاز می شود. پس از بازگشت به خانه، استراحت کنید و همراهی داشته باشید که رانندگی را بر عهده بگیرد. به ناحیه ایمپلنت دست نزنید و از شستشوی دهان خودداری کنید. فرآیند مراقبتی را بلافاصله پس از جراحی رعایت کنید و برای چند روز آینده نیز ادامه دهید.
خونریزی از محل جراحی یا وجود خون در بزاق دهان ممکن است تا 72 ساعت پس از جراحی ادامه داشته باشد. بهترین راه برای کنترل آن، استفاده از گاز استریل است. در صورت لزوم، هر 6 تا 10 ساعت این کار را تکرار کنید. در صورت خونریزی بیش از حد، از چای سیاه کیسه ای مرطوب استفاده کنید. سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و از ورزش بدنی یا انجام حرکات سنگین خودداری کنید.
معمولا دندانپزشک مسکن هایی را تجویز می کند. بهترین درمان برای درد پس از کاشت ایمپلنت، استفاده از ایبوپروفن است. دستورالعمل های مصرف را رعایت کنید و مصرف مسکن را بیش از 6 ساعت انجام ندهید. یک مسکن قوی دیگر که می توانید قبل از بین رفتن آثار بی حسی مصرف کنید تیلنول است.
درد ایمپلنت دندان معمولا نباید بیش از 4 روز طول بکشد. اگر این مشکل برای مدت زمان طولنی ادامه داشت، حتما به متخصص ایمپلنت خود مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید که هیچگاه نباید خودسرانه اقدام به مصرف دارو کنید.
تورم و کبودی معمولا روز بعد از جراحی ظاهر می شود. عمل لیفت سینوس هم ممکن است باعث کبودی اطراف بینی و چشم شود. این کبودی ها 2-3 روز پس از جراحی به اوج خود می رسند و خود به خود برطرف می شوند. در صورتی که تورم دندان شما را اذیت می کند، می توانید از کمپرس سرد استفاده نمایید. به این صورت که آن را در نزدیک ترین ناحیه ای که بیشترین آسیب را دارد و هر بار به مدت 15 تا 20 دقیقه نگه دارید. این کار را تا 2 روز بعد از جراحی کاشت دندان ادامه دهید. سایر مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان که می توانید انجام دهید شامل به حداقل رساندن مصرف نمک، آشامیدن مایعات و خوابیدن در حالت نشسته است.
اغلب افراد می توانند روز بعد به کار خود باز گردند. با این حال، اگر شغل شما نیاز به فعالیت شدید دارد، چند روز مرخصی بگیرید بهتر است. برای حدود یک هفته باید از فعالیت بدنی و ورزش شدید اجتناب کنید. حتما روزانه 8 ساعت بخوابید. بخش بزرگی از روند بهبودی زمانی اتفاق می افتد که شما در خواب هستید.
🦷 این مقاله را از دست ندهید: طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است و به چه عواملی بستگی دارد؟
رعایت بهداشت دهان و دندان در طول دوره بهبودی بسیار حائز اهمیت است. بافت های نرم اطراف ایمپلنت نیاز به یک محیط تمیز برای بهبودی دارند. عفونت ها دشمن ایمپلنت هستند برای همین دندان های خود را طبق معمول مسواک بزنید، اما از تماس مسواک با ایمپلنت خودداری کنید. بعد از هر وعده غذایی دهان خود را با آب نمک بشویید تا بقایای غذا از بین برود. این کار را تا یک هفته بعد از جراحی ایمپلنت ادامه دهید. بهتر است حداقل تا چند روز از نخ دندان یا مسواک برقی استفاده نکنید.
اگر کل دندان های شما کاشته نشده اند، سعی کنید مواد غذایی را به سمتی که دندان طبیعی شما قرار دارد هدایت کنید. حداقل یک هفته پس از جراحی از خوردن نوشیدنی های گرم خودداری کنید. مواظب باشید مایعات بر روی محل جراحی نریزد. بهتر است در روز، 170 تا 220 گرم آب بنوشید. مهمترین نکته ای که در مراقبت های ایمپلنت باید رعایت کنید، این است که برای خوردن نوشیدنی ها از نی استفاده نکنید و از مصرف غذاهای سفت و ترد خودداری کنید. به خاطر داشته باشید که برنامه غذایی خود را پر از مواد مقوی نگه دارید تا بدن خود را قوی نگه دارید.
🦷 این مقاله را از دست ندهید: آشنایی با مزایای ایمپلنت دندان
استعمال دخانیات به شدت بر روند بهبود ایمپلنت دندان تاثیر دارد. به هیچ وجه نباید حداقل تا 2 ماه پس از جراحی سیگار بکشید. نیکوتین باعث منقبض شدن رگ های خونی شده که می تواند موجب اختلال در استخوان سازی و عفونت ایمپلنت دندان شود. همچنین حداقل تا 72 ساعت پس از عمل از مصرف مشروبات الکلی خودداری کنید. البته بهترین کار این است که حداقل یک هفته نوشیدن الکل را کنار بگذارید. خوردن الکل می تواند باعث کند شدن تشکیل رگ های خونی شود، بنابراین جلوی ترکیب ایمپلنت با استخوان را می گیرد.
ممکن است نیاز شود که 14 روز پس از جراحی به متخصص ایمپلنت دندان مراجعه کنید تا بخیه ها را کشیده و مراحل بهبودی را ارزیابی کنید. برخی از عوارض و مشکلات پس از کاشت دندان به خودی خود حل می شوند، اما این بدان معنا نیست که نباید به صورت منظم به داندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک باید بتواند ارزیابی کند که روند بهبودی به درستی پیش می رود یا خیر و اینکه آیا نیاز به توصیه های بیشتر برای شما هست یا خیر؟
پس از ایمپلنت باید مرتبا لثه های شما توسط یک جراح دندان معاینه شود. عفونت ها اغلب از بافت های نرم آغاز می شوند و می توانند به سمت استخوان شما پیش بروند و خطر از بین رفتن ایمپلنت را ایجاد کنند. همچنین باید به یاد داشته باشید که ایمپلنت ها حساس به ضربه هستند. بنابراین، اگر عادت به دندان قروچه دارید، این مسئله را قبل از جراحی به دندانپزشک خود اطلاع دهید تا راه حل مناسبی انتخاب شود.
معمولا تا یکی دو ساعت بعد از کاشت ایمپلنت نباید چیزی بخورید. حدود یک هفته طول می کشد تا بیماران بتوانند بعد از جراحی ایمپلنت به رژیم غذایی سابق خود برگردند. اما اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که دوره نقاهت کوتاهی دارند، ممکن است بتوانید 24 تا 48 ساعت بعد از کاشت دندان به غذاهای جامد (اما نه سفت یا ترد) برگردید.
بسته به دستورات دندانپزشک، ممکن است برای چند روز پس از عمل ایمپلنت آنتی بیوتیک مصرف کنید. اما معمولا متخصص ایمپلنت قبل از ظاهر شدن علائم عفونت از تجویز آنتی بیوتیک خودداری می کند. بهتر است بدون تجویز دندانپزشک از مصرف آنتی بیوتیک ها خودداری کنید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید